Thinkware dashcams een innovatie?

15-04-2015 10:58

Op de CES in Las Vegas van dit jaar is de nieuwe lijn Thinkware dashcam's gelanceerd. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

Zo heeft Thinkware een prachtig certificaat ontvangen,  Thinkware dashcam hebben namelijk een aantal bijzondere mogelijkheden die je bij andere merken niet of nog lang niet zult aantreffen.

Behalve een prima beeld en design springen een aantal optie er boven uit, opties die niet alleen leuk zijn en een feelgood gevoel creeren maar die ook nog een het verkeer veiliger maken. Laten we er eens een paar benoemen:

Voor alle duidelijkheid merken wij op dat niet alle cameras de hieronder genoemde optie compleet ondersteunen. Kijk naar de specifieke product pagina bij opticam voor de exact specificaties van iedere afzonderlijke dashcam.

ADAS: Advanced Driver Assistence System, dit is de verzamel naam voor een aantal functie´s die we hieronder zullen beschrijven.

GPS: Global Positioning System, dit is over het algemeen wel een bekende techniek, bij Thinkware hebben ze de mogelijkheden van de GPS nog verder uitgebreid. Alle modellen kunnen in principe met GPS overweg, de H50 en X150 hebben een optionele GPS muis nodig, terwijl de X500-II en de F750 de GPS ingebouwd hebben.  De GPS zorgt ervoor dat tijdens het rijden gegevens zoals: positie, snelheid en tijd worden toegevoegd aan de opnames. 

LDWS: Lane Departure Warning System, de camera registreert op welke rijbaan je aan het rijden bent, zodra je deze rijbaan onbedoeld dreigt te verlaten krijg je van de Dashcam een waarschuwing. Veilig als je op een lange rit slaperig wordt.

FCWS: Front Collision Warning System, op het moment dat het voertuig voor uw eigen voertuig sneller dicherbij komt dan verwacht zult u gewaarschuwd worden om een eventuele aanrijding te voorkomen.

WiFi: Door de geintegreeerde Wifi zender kun je de camera bedienen via een App op je Tablet of Smartphone. Ook kun je dan live meekijken of opnames downloaden en daarna publiceren op bijvoorbeeld sociale media. 

3D G-Sensor: Alle cameras zijn voorzien van een 3D sensor die schokken registreerd die vanaf iedere kant mogen komen. Daarna slaat de camera de beelden van de impact veilig op waardoor ze niet gewist kunnen worden.